Muntenia Brunch – Pastramă şi vin la Urlaţi

muntenia brunch_ics photo_urlati_9

Al doilea #MunteniaBrunch și al patrulea eveniment din aceasta serie de la sud de Carpați s-a întâmplat în Urlaţi, într-o sâmbătă călduroasă de iulie, la care vedetele au fost pastrama de oaie (meşteşugită într-un baiţ şi mâncată de pe grătar aşa repede că ai putea să juri că n-a fost), păsatul servit pe frunză de tei, vărzarele (plăcintele) cu varză și cartofi, chifteluțele, salata de vinete, castraveții murați de vară, gemurile de trandafir şi de cireşe negre, îngheţata de casă. Nu putea să lipsească vinul, aşa că ne-am cinstit cu vin pelin şi alte bunătăţi din podgoriile din Dealu Mare.

muntenia brunch_ics photo_urlati_26 muntenia brunch_ics photo_urlati_21 muntenia brunch_ics photo_urlati_15 muntenia brunch_ics photo_urlati_13 muntenia brunch_ics photo_urlati_10 muntenia brunch_ics photo_urlati_17 muntenia brunch_ics photo_urlati_18 muntenia brunch_ics photo_urlati_16 muntenia brunch_ics photo_urlati_20 muntenia brunch_ics photo_urlati_19 muntenia brunch_ics photo_urlati_7 muntenia brunch_ics photo_urlati_6 muntenia brunch_ics photo_urlati_5 muntenia brunch_ics photo_urlati_4 muntenia brunch_ics photo_urlati_14 muntenia brunch_ics photo_urlati_1 muntenia brunch_ics photo_urlati_2 muntenia brunch_ics photo_urlati_3 muntenia brunch_ics photo_urlati_25 muntenia brunch_ics photo_urlati_24 muntenia brunch_ics photo_urlati_23 muntenia brunch_ics photo_urlati_22 muntenia brunch_ics photo_urlati_28

Partea culturală a fost alcătuită dintr-un concert live (voce și chitară), o demonstrație de cusut ie, o demonstrație de dogărit (cum se fac butoaiele) și un tur cultural – arhitectural al conacului Nucu, cu povești despre trecut și planuri pentru viitor.

Multe mulțumiri familiei Crisbăşanu, Grupului de iniţiativă comunitară – GIC Urlati, gospodinelor desăvârşite din Urlati, lui Marius Gonţ pentru concertul de chitara, meșterului Adrian Aldea pentru demonstraţia de dogărit, Lilianei Stanescu pentru organizarea şezătorii, Magazinului de Cadouri pentru aranjamentele florale și voluntarilor pentru că au făcut posibile asemenea amintiri gastronomice.

Fotografii de icsPhoto / Cris Voinea

Proiectul este implementat de Asociația My Transylvania și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. *Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul acestei publicatii sau de modul în care rezultatele ei si ale proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Odraslă de neam nomad, din bunici olteni, moldoveni, dobrogeni. Fascinată de centre istorice & arhitectură, chiar dacă se află într-un oraș mic mic. Are o slabiciune pentru zona Banatului.

Cât de mulțumit ești de secretele aflate din articol?

Despre Ioana Pătrășcoiu

Odraslă de neam nomad, din bunici olteni, moldoveni, dobrogeni. Fascinată de centre istorice & arhitectură, chiar dacă se află într-un oraș mic mic. Are o slabiciune pentru zona Banatului.