Ce este un brunch?

Un brunch este o combinație dintre mic dejun și prânz. Asta înseamnă că începe în jurul orei 11.00, că avem pe masă feluri calde, de tipul celor care se servesc la prânz (de exemplu ciorbă, tocaniță, mâncare, fripturi etc) și feluri reci (de exemplu brânza, salată de vinete, fasole bătuta) dar și deserturi (plăcinte, orez cu lapte) și fructe.

La noi, “brunch” înseamnă câteva ore în aer liber, într-un sat neturistic (sau necunoscut de-a binelea) în care avem parte de gastronomie locala – rețetele satului preparate de câțiva bucătari/câteva bucătărese din comunitate, cu ingrediente locale, adesea luate din gradini –  dar și de demonstrații de meștesuguri, dansuri, concerte susținute de artiști locali.

Să spunem că partea culinară e un pretext pentru a face cunoștință cu zona și cu ce are ea de oferit în termeni de cultură, petrecere a timpului liber, produse.

Cât durează un brunch?

Un brunch durează 4-5 ore. Începe în jur de 10.30 – cu deschiderea barului – și se termină în jur de ora 15.00

Cât costă?

Prețul de persoană este de 100 lei.

Copii au gratuitate?

Da, copiii până în 14 ani au gratuitate.

Asigurați transportul?

Nu, transportul intră în responsabilitatea fiecărui participant. Am apelat la această modalitate pentru ca am observat că participanții la brunch-uri vin de peste tot.

Unde mă înscriu la un brunch?

Pe site-ul www.eat-local.ro